x

SUNČEVI MAGNETNI TALASI: Pogledajte efekat koji se stvara prilikom elektromagnentih talasa

Planeta

13. Maj 2024.

Živopisni prikaz svetla i zvezda, stvoren ogromnom geomagnetnom olujom, mogao se videti kao potoci severnog svetla koji se u petak probijaju nebom Grinvila u Severnoj Karolini. Snimak beleži očaravajuća ružičasta i safirna svetla preko zvezdanog neba. Ozbiljnu geomagnetnu oluju primetio je i najavio Centar za predviđanje vremenskih prilika Nacionalne administracije za okeane i atmosferu SAD u četvrtak, uz upozorenja o mogućim poremećajima u komunikaciji i aplikacijama za praćenje. Ovo je zauzvrat postala šansa za stanovnike da budu svedoci severnog svetla u nižim regionima, jer će stanje trajati do nedelje.

Povezane vesti

Planeta

SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Na snimku objavljenom pre 35 dana vidi se slovački premijer Robert Fico kako predviđa nešto što se ispostavilo kao pokušaj atentata na njega, rekavši tada da će čekati da vidi „kada ova frustracija dovede do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. " Mesec dana kasnije, Fico je hospitalizovan nakon što ga je napadač više puta upucao u Handlovoj. „Oni bezobrazno grde vladine političare na ulicama. A ja samo čekam da vidim kada će ova frustracija, tako intenzivno produbljena u novinama ili udarnim vestima, dovesti do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. A ja nisam preuveličavajući jedan milimetar." rekao je Fico.

Pogledaj sad
Planeta

HARKOV URUŠEN: Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Vlasti u Harkovu tvrde da je najmanje 20 stambenih i nestambenih zgrada, ulaza u stanice metroa, garaža i automobila oštećeno nakon navodnog napada ruskih snaga bombama UMPB D-30. U trenutku objavljivanja, ruska strana nije komentarisala napad niti izveštaje o žrtvama. Ranije je to oštro negirano, ciljajući na civile ili civilnu infrastrukturu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 10. maja izjavio da će oni dodati još vojnih snaga u Harkovu

Pogledaj sad

Još videa