x

RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Planeta

26. Apr 2022.

Jedinice Oružanih snaga Rusije preuzele su kontrolu nad bazom za skladištenje i popravku koju je napustila AFU. U uništenoj vojnoj jedinici nalazi se veliki broj PVO sistema različite namene, municije kao i rezervnih delova za radarske stanice. U hangaru se nalaze i radionice za popravku i restauraciju oštećene opreme. Jedinice AFU su prilikom povlačenja napustile naoružanje, municiju, rezervnu opremu i zalihe, navelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Povezane vesti

Planeta

EKSKLUZIVNO: Reporter Novosti iz Donbasa na prvoj liniji fronta

Reporter Novosti iz Donbasa posetio je sa pripadnicima Narodne milicije DNR pozicije na Peskiju, za koji se i dalje vode borbe ali su pri kraju, pošto je većina ovog naselja oslobođena. Tu borbe traju od početka rata 2014. godine i zbog velikog i dobrog ukopavanja ukrajinske vojske napredovanje je sporo ali postojano. Na slikama i snimcima se mogu videti lokacija na kojima su do pre nekoliko dana bila aktivna dejstva i borbe, a prve linije su nekoliko stotina metara od ovih lokacija.

Pogledaj sad
Planeta

Reporter Novosti na pozicijama ruske vojske

Naš dopisnik iz Donbasa je sa vojnicima iz puka "Sveti Arhangel Mihail" - Narodna milicija DNR prisustvovao njihovoj akciji na terenu, neutralizaciji ukrajinskih utvrđenja u pravcu Avdejevke pomoću tenkovskih granata, uz daljinsko navođenje vatre pomoću drona. Ova jedinica je sastavljena uglavnom od ljudi iz Donbasa, dobrovoljaca, a njihova uloga u aktuelnom ratu je da pružaju artiljerijsku i svaku drugu podršku pešadiji u vršenju borbenih zadataka.

Pogledaj sad

Još videa