x

RAZMINIRANjE MARIJUPOLjA: "Uran-6" u akciji - DNR objavio snimak

Planeta

24. Maj 2022.

Narodna milicija DNR objavila je snimak razminiranja oslobođenog Marijupolja. Inženjerci koriste i savremeni robotski kompleks "Uran-6".

Povezane vesti

Planeta

EKSPLOZIJA U JERUSALIMU: Viđene eksplozije, sirene zavijaju u istočnom Jerusalimu

Sirene za vazdušni napad čule su se u Jerusalimu u ranim jutarnjim satima u nedelju kada su iranski dronovi i projektili ušli u izraelski vazdušni prostor. Iran je u subotu uveče lansirao stotine dronova i projektila prema Izraelu u prvom direktnom napadu Teherana na jevrejsku državu, signalizirajući veliku eskalaciju tenzija u regionu. Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je da je Vašington presreo "desetine projektila i bespilotnih letelica" pre nego što su ušli u izraelski vazdušni prostor. Predsednik Džo Bajden ponovio je svoju „gvozdenu“ podršku jevrejskoj državi i rekao da će sazvati sastanak G7 u nedelju.

Pogledaj sad
Planeta

NEZAPAMĆENA OLUJA U ABU DABIJU: Lokalni stanovnici trče u sklonište

Meštani se vide kako trče u sklonište dok snažni vetrovi savijaju obližnja drveća u komercijalnoj četvrti glavnog grada UAE. Obilne padavine su uticale na transport nakon što je za 24 sata palo 158 mm, što je dovelo do zastoja u saobraćaju i kašnjenja letova širom UAE. Policija je savetovala vozače da „budu oprezni” i da se pridržavaju ograničenja brzine prikazanih na elektronskim informativnim tablama. Ograničenja brzine su smanjena na 100 km/h na putevima, uključujući i autoput Abu Dabi-Al Ain.

Pogledaj sad
Planeta

SNIMAK IRANSKOG PROJEKTILA: Snimak otkriva lansiranje raketa Emad i bespilotnih letelica Šahid

Iranska Islamska revolucionarna garda (IRGC) objavila je u ponedeljak video-snimke na kojima se vidi kako su rakete lansirane sa neotkrivenih lokacija unutar iranske teritorije i navodno putuju ka izraelskim ciljevima tokom vazdušnih napada koje je Teheran izveo u subotu uveče. Vojno osoblje je posmatralo lansiranje projektila u neposrednoj blizini mesta lansiranja. Iran je u subotu uveče lansirao stotine dronova i projektila prema Izraelu u prvom direktnom napodu Teherana na jevrejsku državu, signalizirajući veliku eskalaciju tenzija u regionu.

Pogledaj sad
Planeta

TAJLANDSKA NOVA GODINA: Stotine uživaju u festivalu Songkran i tradicionalnoj borbi sa slonovima

Tradicionalne svečanosti za proslavu Tajlandske Nove godine - koje se nazivaju i Songkran - ove godine su održane uz Nacionalni dan slonova u gradu Nai Mueang u Surinu. Snimci snimljeni u subotu pokazuju kako se lokalno stanovništvo i posetioci prskaju vodom tokom festivala, dok su drugi viđeni kako izvode tradicionalne plesove. Slonovi, obučeni u živopisne haljine, takođe su se pridružili događaju i natopili uživaoce.

Pogledaj sad
Planeta

NAVUČENI NA ODANOST: Uznemiravajući sadržaj

Hindusi za neka ekstremna dela odanosti tokom rituala Charak Puja u Kalkuti, Zapadni Bengal, u nedelju. 'Chaitra Sankranti' je videla učesnike sa probušenom kožom i obešenom o metalne kuke, kao čin pokajanja. Desetine muškaraca imale su leđa, ramena, pa čak i usta probušene kukama, a zatim su okačeni u krug sa dizalice u čast Gospodu Šivi.

Pogledaj sad
Planeta

STARI KAO DOBRO VINO: 70-godišnji fitnes entuzijasta pokazuje neverovatnu snagu u Čongkingu

Zou Guoping, 70-godišnji stanovnik i fitnes entuzijasta iz Čongkinga, zadivio je mnoge meštane svojom neverovatnom snagom i sposobnošću da izvodi vežbe kalistenike uprkos svojim godinama. Guoping izvodi vežbe uključujući zgibove, stajanje na rukama i penjanje na motke. Osim ovih klasičnih vežbi, on je takođe izvodio niz vežbi manje konvencionalnog izgleda kao što je skakanje uz stepenice planine Gele, samo da bi puzao nazad na rukama i nogama do kraja. „Prednosti vežbanja su mnoge. Pre svega, vežbanje daje energiju i dobru fizičku kondiciju; od vežbanja do sada, skoro da nemam bolesti,, rekao je Gouping

Pogledaj sad
Planeta

IRANSKI PROJEKTIL NA IZRAELSKU BAZU: Posledice iranskog raketnog napada na izraelsku vazdušnu bazu

Posledice iranskog raketnog napada na izraelsku vazdušnu bazu Nevatim viđene su u nedelju, dan nakon velikih udara Teherana. Na snimcima se vide krateri u zemlji, dok se vidi kako bager i druga vozila rade u toj oblasti. Baza, za koju se zna da ima borbene avione kao što su transportni avioni F35, F16, C-130 i nekoliko skladišta, bila je meta tokom iranskog napada na Izrael. Portparol izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari izjavio je da je šteta uzrokovana raketama bila "mala" i da nije zaustavila operacije baze.

Pogledaj sad

Još videa