x

PROBUDIO SE VULKAN NA ISLANDU: Snimak erupcije Fagradalsfjala

Planeta

04. Avg 2022.

Vulkan Fagradalsfjal, koji se nalazi 32 kilometra jugozapadno od islandske prestonice Rejkjavika, probudio se 3. avgusta posle osam meseci mirovanja. Iako je Islandska kancelarija za meteorologiju preporučila da se ne prilazi mestu erupcije, na snimku se vide meštani koji su odlučili da uživo prate tok lave

Povezane vesti

Planeta

EKSKLUZIVNO: Reporter Novosti iz Donbasa na prvoj liniji fronta

Reporter Novosti iz Donbasa posetio je sa pripadnicima Narodne milicije DNR pozicije na Peskiju, za koji se i dalje vode borbe ali su pri kraju, pošto je većina ovog naselja oslobođena. Tu borbe traju od početka rata 2014. godine i zbog velikog i dobrog ukopavanja ukrajinske vojske napredovanje je sporo ali postojano. Na slikama i snimcima se mogu videti lokacija na kojima su do pre nekoliko dana bila aktivna dejstva i borbe, a prve linije su nekoliko stotina metara od ovih lokacija.

Pogledaj sad
Planeta

Reporter Novosti na pozicijama ruske vojske

Naš dopisnik iz Donbasa je sa vojnicima iz puka "Sveti Arhangel Mihail" - Narodna milicija DNR prisustvovao njihovoj akciji na terenu, neutralizaciji ukrajinskih utvrđenja u pravcu Avdejevke pomoću tenkovskih granata, uz daljinsko navođenje vatre pomoću drona. Ova jedinica je sastavljena uglavnom od ljudi iz Donbasa, dobrovoljaca, a njihova uloga u aktuelnom ratu je da pružaju artiljerijsku i svaku drugu podršku pešadiji u vršenju borbenih zadataka.

Pogledaj sad

Još videa