x

BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Planeta

14. Mar 2023.

Na snimku se vide ruski vojnici kako u borbenim dejstvima koriste višecevne raketne bacače "Grad" i samohodne haubice "Msta-S" u reonima Svatova i Kremenaje u Luganskoj Narodnoj Republici

Povezane vesti

Planeta

REPREZENTACIJA NEMAČKE: Trening pre početka UEFA Evropskog prvenstva 2024

Fudbalska reprezentacija Nemačke, koju predvodi selektor Julian Nagelsman, održala je u četvrtak trening u Minhenu uoči uvodne utakmice na Evropskom prvenstvu u fudbalu (EVRO 2024) protiv Škotske. Evro 2024. počinje u petak, a Nemačka igra protiv Škotske na fudbalskoj Alijanc areni u Minhenu. Nagelsman, koji je prošle godine preuzeo Hansija Flika, imao je težak početak, ali pobede nad Francuskom i Holandijom u martu ukazuju na svetliju budućnost pod vođstvom 36-godišnjeg bivšeg trenera Bajerna iz Minhena. Škotska učestvuje na svom drugom velikom turniru od Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998 godine, a poslednji put se takmičila u finalu Eura 2020

Pogledaj sad
Planeta

NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI: Pogled iznutra na El Salvador

На снимку из Теколуке, југоисточно од главног града, види се како затвореници постројавају, спутавају их стражари и како се укрцавају у аутобусе који ће бити превезени у ЦЕЦОТ. Видео такође снима затворенике груписане и пажљиво праћене од стране тешко наоружаних полицајаца. Ел Салвадор тренутно има највећу стопу затварања на свету.

Pogledaj sad
Planeta

MITING PROTIV DESNIČARA: Pogledajte kako policija juri demonstrante u Parizu

Policajci su viđeni kako jure za demonstrantima i pritvaraju nekoliko njih nakon mitinga protiv desničarskih političkih snaga u Parizu u četvrtak. Nakon toga, demonstranti su primećeni kako marširaju ulicama Pariza i skandiraju, a neki od njih pomeraju barijere na putu i ​​udaraju roletne na vrata prodavnica. Protest je izbio nakon što je krajnje desničarska partija Marine Le Pen Nacionalni skup pobedila na izborima za Evropski parlament 10. juna, osvojivši 32 odsto glasova. Sledećeg dana, nakon poraza Renesansne partije, francuski predsednik Emanuel Makron najavio je raspuštanje nacionalne skupštine i raspisao parlamentarne izbore.

Pogledaj sad
Planeta

KINESKI DRON PRVI NA MONT EVERESTU: Pogledajte kako nosi teret

Kineski proizvođač dronova DJI kaže da je ušao u istoriju sa prvom isporukom dronova na Mont Everestu, najvišem vrhu sveta. Na snimcima koje je kompanija objavila 4. juna vidi se istraživački tim koji pilotira dronom za transport 'DJI FliCart 30' sa različitim nosivim teretom, u blizini glečera Khumbu. FliCart 30 je nosio svoj teret na 5.300 do 6.000 metara nadmorske visine od baznog kampa Everest do 'Kampa 1' pre nego što je završio povratni let noseći 15 kilograma otpada.

Pogledaj sad
Planeta

RUSKA DALEKOMETNA AVIJACIJA: Let iznad voda Baltičkog, Barencovog i Norveškog mora

Na snimku se vidi kako strateški raketni nosač Tupoljev Tu-95MS i bombarder dugog dometa Tupoljev Tu-22M3 poleću sa piste i prate svoj plan leta, pre nego što se vrate na aerodrom. Ministarstvo je saopštilo da je najduži let bio više od šest sati. Avion su pratili lovci Suhoj Su-30SM, Su-27 i Su-33 iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i ruske mornaričke avijacije, a presretali su ih vojni avioni stranih zemalja u određenim fazama na njihovoj ruti.

Pogledaj sad

Još videa