x

BORBA ZA SVAKI DAH: Novosti u "crvenoj zoni" Beogradske arene

Reportaže

18. Mar 2021.

Novosti su bile u "crvenoj zoni" Beogradske arene. Svedočenja koja nikog ne ostavljaju ravnodnušnim možete videti u štampanom izdanju u nedelju 21. marta.

Povezane vesti

Reportaže

POŽAR NA KRITU: Desetine stanovnika primorane da se evakuišu

Na grčkom ostrvu Krit u subotu je besneo požar, koji je primorao desetine stanovnika iz četiri naselja da evakuišu to područje. Na snimku se vidi gust dim koji se diže u nebo dok je plamen zahvatio delove šumskog područja planine. Vatrogasci se takođe vide u okolini kako gase plamen i pokušavaju da obuzdaju požar. Požar je navodno izbio nakon što ga je podstakao jak vetar koji se na kraju proširio preko padina planinske šume na istoku primorskog grada Ierapetra. Vlasti su naredile evakuaciju Ahlija, Galinija, Agija Fotija i Mavrosa Kolimposa, računajući ukupno oko 300 stanovnika, pošto se vatra približavala nekim kućama.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

IRANSKI PREDSEDNIK U PAKISTANU: predsednik Raisi obećao je da će povećati trgovinu sa Pakistanom

Iranski predsednik Ebrahim Raisi doputovao je u ponedeljak u pakistanski Islamabad u zvaničnu trodnevnu posetu tokom koje će se razgovarati o političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima. Na snimku se vidi kako iranski predsednik Ebrahim Raisi stiže avionom i na aerodromu ga čekaju pakistansko vojno osoblje i zvaničnici. Mogli su se videti pakistanski zvaničnici kako pozdravljaju predsednika Raisija pre nego što ga isprate sa aerodroma. Prvog dana posete, Ebrahim Raisi i pakistanski premijer Šehbaz Šarif najavili su planove za povećanje trgovine između dve zemlje na 10 milijardi dolara godišnje, prema izveštajima lokalnih medija.

Pogledaj sad
Planeta

ERDOGAN U IRAČKOM KURDISTANU: posetio Erbil da bi održao razgovore sa predsednikom Barzanijem o miru

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sleteo je u Erbil, glavni grad autonomnog iračkog Kurdistana, posle svojih sastanaka sa iračkim zvaničnicima u ponedeljak u Bagdadu. Ovo je prva poseta Erbilu od 2011. godine, kada je Erdogan bio premijer Turske. Lokalni mediji, pozivajući se na Nečirvana Berzanija, rekli su da Erdoganova poseta dolazi u "kritičnom trenutku" za region. Erdoganova poseta "ističe snažne političke, ekonomske i bezbednosne veze između Iraka i Kurdistanske regije sa Turskom. Radujem se što ću poželeti dobrodošlicu predsedniku Erdoganu u Erbil i razgovarati o hitnim pitanjima, uključujući mir, stabilnost i ekonomski razvoj"

Pogledaj sad
Planeta

NAJLEPŠI BULDOG AJOVE: Trideset se šepurilo stazom tokom 45. godišnjeg takmičenja

Snimak prikazuje učesnike događaja u čudesnoj odeći, od smešnog šešira za hamburger i slatkog kostima medveda do impresivnog vikinškog šlema sa rogovima i elegantnih košulja, kako hodaju po plavom tepihu uz ovacije i aplauze gledalaca. Ove godine, Pumpkin iz Oklanda je proslavila svoju pobedu tako što je dobila krunu i kraljevski plavi ogrtač od prošlogodišnjeg pobednika Patča. Pumpkin će biti nova maskota Drake Relais-a, koja će u ovoj ulozi služiti čitavu godinu. Pored najlepše titule buldoga, bile su i druge nagrade.

Pogledaj sad
Planeta

DIMNA ZAVESA KAO ZAŠTITA: Pogledajte šta rade ruske zaštitne trupe tokom vežbe

Jedinice za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu (NBC) Severoistočne grupe trupa i snaga Rusije pokrivale su teren i vojne objekte dimnom zavesom tokom vojnih vežbi na Kamčatki. Na snimku se vidi kako vojnici upravljaju vozilom TDA-3 opremljenim generatorom dima kako bi sakrili položaje sistema za elektronsko ratovanje. „Postavci su raspoređeni specijalnim vozilom ARS-14KM za dekontaminaciju ljudstva i opreme. U toku vežbe Jedinice za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Severoistočne grupe trupa i snaga uvežbavale su upotrebu celokupnog arsenala snaga i sredstava na terenu“, navodi se u saopštenju

Pogledaj sad