x

SETVA SE PRIVODI KRAJU: Dobar usev garantovan uz deklarisano seme

Reportaže

24. Nov 2021.

SETVA SE PRIVODI KRAJU: Dobar usev garantovan uz deklarisano seme

Povezane vesti

Reportaže

POŽAR NA KRITU: Desetine stanovnika primorane da se evakuišu

Na grčkom ostrvu Krit u subotu je besneo požar, koji je primorao desetine stanovnika iz četiri naselja da evakuišu to područje. Na snimku se vidi gust dim koji se diže u nebo dok je plamen zahvatio delove šumskog područja planine. Vatrogasci se takođe vide u okolini kako gase plamen i pokušavaju da obuzdaju požar. Požar je navodno izbio nakon što ga je podstakao jak vetar koji se na kraju proširio preko padina planinske šume na istoku primorskog grada Ierapetra. Vlasti su naredile evakuaciju Ahlija, Galinija, Agija Fotija i Mavrosa Kolimposa, računajući ukupno oko 300 stanovnika, pošto se vatra približavala nekim kućama.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

IRANSKI PREDSEDNIK U PAKISTANU: Raisi obećao da će povećati trgovinu sa Pakistanom na 10 milijardi

Iranski predsednik Ebrahim Raisi doputovao je u ponedeljak u pakistanski Islamabad u zvaničnu trodnevnu posetu tokom koje će se razgovarati o političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima. Na snimku se vidi kako iranski predsednik Ebrahim Raisi stiže avionom i na aerodromu ga čekaju pakistansko vojno osoblje i zvaničnici. Mogli su se videti pakistanski zvaničnici kako pozdravljaju predsednika Raisija pre nego što ga isprate sa aerodroma. Prvog dana posete, Ebrahim Raisi i pakistanski premijer Šehbaz Šarif najavili su planove za povećanje trgovine između dve zemlje na 10 milijardi dolara godišnje, prema izveštajima lokalnih medija.

Pogledaj sad
Planeta

ERDOGAN U IRAČKOM KURDISTANU: posetio Erbil da bi održao razgovore sa predsednikom Barzanijem o miru

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sleteo je u Erbil, glavni grad autonomnog iračkog Kurdistana, posle svojih sastanaka sa iračkim zvaničnicima u ponedeljak u Bagdadu. Ovo je prva poseta Erbilu od 2011. godine, kada je Erdogan bio premijer Turske. Lokalni mediji, pozivajući se na Nečirvana Berzanija, rekli su da Erdoganova poseta dolazi u "kritičnom trenutku" za region. Erdoganova poseta "ističe snažne političke, ekonomske i bezbednosne veze između Iraka i Kurdistanske regije sa Turskom. Radujem se što ću poželeti dobrodošlicu predsedniku Erdoganu u Erbil i razgovarati o hitnim pitanjima, uključujući mir, stabilnost i ekonomski razvoj"

Pogledaj sad