x

SLADOLED KOJI SE NE TOPI: Novi izum kineskih poslastičara

Zanimljivosti

15. Jul 2022.

Na kineskom tržištu pojavio se sladoled proizvođača iz Pekinga koji se praktično ne topi na spoljašnjoj temperaturi, već je potrebno dodatno zagrevanje da bi "popustio". Pojavile su se, međutim, sumnje u sastojke u sladoledu, a stručnjake zabrinjava karagenan, poznati aditiv koji se dobija iz crvenih algi. Proizvođači sladoleda tvrde da je 0,032 grama u 78 grama sladoleda na štapiću u skladu sa kineskim propisima o aditivima u hrani...

Povezane vesti

Zanimljivosti

RUSKA VEŽBA: Vežbe sa raketnim sistemom Jars održavaju se u Irkutskoj oblasti Rusije

Trupe ruskih strateških raketnih snaga održale su u Irkutsku zajedničke komandno-štabne vežbe sa mobilnim kopnenim raketnim sistemom Jars, na snimku objavljenom u ponedeljak. Na snimku se takođe vidi kako vojnici izvode manevre, uvežbavaju sukobe sa simuliranom „diverzantskom i izviđačkom“ grupom i lansiraju bespilotne letelice. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u vežbi je učestvovalo više od 3.000 vojnika i oko 300 jedinica tehnike. Ministarstvo je dodalo da su vežbe pokazale „visok nivo“ borbene obuke formacije Irkutsk i da su pomogle da se poboljša nivo obuke i kohezije unutar jedinica.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

IRANSKI PREDSEDNIK U PAKISTANU: Raisi obećao da će povećati trgovinu sa Pakistanom na 10 milijardi

Iranski predsednik Ebrahim Raisi doputovao je u ponedeljak u pakistanski Islamabad u zvaničnu trodnevnu posetu tokom koje će se razgovarati o političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima. Na snimku se vidi kako iranski predsednik Ebrahim Raisi stiže avionom i na aerodromu ga čekaju pakistansko vojno osoblje i zvaničnici. Mogli su se videti pakistanski zvaničnici kako pozdravljaju predsednika Raisija pre nego što ga isprate sa aerodroma. Prvog dana posete, Ebrahim Raisi i pakistanski premijer Šehbaz Šarif najavili su planove za povećanje trgovine između dve zemlje na 10 milijardi dolara godišnje, prema izveštajima lokalnih medija.

Pogledaj sad