x

SNIMAK IRANSKOG PROJEKTILA: Snimak otkriva lansiranje raketa Emad i bespilotnih letelica Šahid

Planeta

16. Apr 2024.

Iranska Islamska revolucionarna garda (IRGC) objavila je u ponedeljak video-snimke na kojima se vidi kako su rakete lansirane sa neotkrivenih lokacija unutar iranske teritorije i navodno putuju ka izraelskim ciljevima tokom vazdušnih napada koje je Teheran izveo u subotu uveče. Vojno osoblje je posmatralo lansiranje projektila u neposrednoj blizini mesta lansiranja. Iran je u subotu uveče lansirao stotine dronova i projektila prema Izraelu u prvom direktnom napodu Teherana na jevrejsku državu, signalizirajući veliku eskalaciju tenzija u regionu.

Povezane vesti

Planeta

SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Na snimku objavljenom pre 35 dana vidi se slovački premijer Robert Fico kako predviđa nešto što se ispostavilo kao pokušaj atentata na njega, rekavši tada da će čekati da vidi „kada ova frustracija dovede do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. " Mesec dana kasnije, Fico je hospitalizovan nakon što ga je napadač više puta upucao u Handlovoj. „Oni bezobrazno grde vladine političare na ulicama. A ja samo čekam da vidim kada će ova frustracija, tako intenzivno produbljena u novinama ili udarnim vestima, dovesti do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. A ja nisam preuveličavajući jedan milimetar." rekao je Fico.

Pogledaj sad
Planeta

HARKOV URUŠEN: Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Vlasti u Harkovu tvrde da je najmanje 20 stambenih i nestambenih zgrada, ulaza u stanice metroa, garaža i automobila oštećeno nakon navodnog napada ruskih snaga bombama UMPB D-30. U trenutku objavljivanja, ruska strana nije komentarisala napad niti izveštaje o žrtvama. Ranije je to oštro negirano, ciljajući na civile ili civilnu infrastrukturu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 10. maja izjavio da će oni dodati još vojnih snaga u Harkovu

Pogledaj sad

Još videa