x

EKSPLOZIJA U JERUSALIMU: Viđene eksplozije, sirene zavijaju u istočnom Jerusalimu

Planeta

17. Apr 2024.

Sirene za vazdušni napad čule su se u Jerusalimu u ranim jutarnjim satima u nedelju kada su iranski dronovi i projektili ušli u izraelski vazdušni prostor. Iran je u subotu uveče lansirao stotine dronova i projektila prema Izraelu u prvom direktnom napadu Teherana na jevrejsku državu, signalizirajući veliku eskalaciju tenzija u regionu. Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je da je Vašington presreo "desetine projektila i bespilotnih letelica" pre nego što su ušli u izraelski vazdušni prostor. Predsednik Džo Bajden ponovio je svoju „gvozdenu“ podršku jevrejskoj državi i rekao da će sazvati sastanak G7 u nedelju.

Povezane vesti

Planeta

SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Na snimku objavljenom pre 35 dana vidi se slovački premijer Robert Fico kako predviđa nešto što se ispostavilo kao pokušaj atentata na njega, rekavši tada da će čekati da vidi „kada ova frustracija dovede do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. " Mesec dana kasnije, Fico je hospitalizovan nakon što ga je napadač više puta upucao u Handlovoj. „Oni bezobrazno grde vladine političare na ulicama. A ja samo čekam da vidim kada će ova frustracija, tako intenzivno produbljena u novinama ili udarnim vestima, dovesti do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. A ja nisam preuveličavajući jedan milimetar." rekao je Fico.

Pogledaj sad
Planeta

HARKOV URUŠEN: Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Vlasti u Harkovu tvrde da je najmanje 20 stambenih i nestambenih zgrada, ulaza u stanice metroa, garaža i automobila oštećeno nakon navodnog napada ruskih snaga bombama UMPB D-30. U trenutku objavljivanja, ruska strana nije komentarisala napad niti izveštaje o žrtvama. Ranije je to oštro negirano, ciljajući na civile ili civilnu infrastrukturu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 10. maja izjavio da će oni dodati još vojnih snaga u Harkovu

Pogledaj sad

Još videa