x

VELIKA ZAPLENA: Američko oružje u Ukrajini palo u ruske ruke

Planeta

16. Mar 2022.

RUSKA vojska zaplenila je gomilu ukrajinskog naoružanja, a među njima su američki protivtenkovski raketni sistemi "Džavelin".

Povezane vesti

Planeta

PRLJAVA BORBA: U turskom Jedrenu održava se vekovima staro takmičenje u ,,rvanju u ulju"

U Jedrenu je tokom vikenda održano 663. godišnje prvenstvo Kirkpimar u rvanju sa uljem, jedno od najstarijih takvih takmičenja na svetu, sa snimcima koji pokazuju nedeljne završnice. Šampion je Jusuf Can Zeibek koji slavi svoju titulu 'Baspehlivan' - ili 'glavni rvač 2024. Učesnici oblače kožne pantalone i pokrivaju se maslinovim uljem kako bi stvari bile složenije za svog protivnika - pre nego što pokušaju da se pribadaju o zemlju. Kirkpimar takođe nosi titulu Ginisove knjige rekorda za najduži uzastopni sportski događaj, a 2010. godine je upisan na UNESCO listu nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Pogledaj sad
Planeta

UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI: Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Militantna grupa Hamas objavila je fotografiju oklopnog transportera na svom Telegram kanalu 3. jula, rekavši da je bio na meti palestinskih grupa, ali ne dajući dodatne detalje. IDF je dodala da je izvršila racije u kojima je „eliminisala“ desetine „terorista koji su se krili u školama i objektima UNRVA“. Borbe između Izraela i Hamasa u Gazi izbile su nakon što je palestinska grupa 7. oktobra pokrenula napad bez presedana na južni Izrael, ubivši 1.139 ljudi, uglavnom civila, i kidnapovajući preko 200, prema izraelskim zvaničnicima.

Pogledaj sad
Planeta

ODRŽAVANJE ŽELEZNICE U JAPANU: Humanoidni robot za održavanje linija

Snimak prikazuje masivnog robota, sličnog 'Optimusu Prime-u' iz serije Transformers, kako sedi na vrhu kamiona dok inženjeri kontrolišu robota preko kamera ugrađenih u oči mašine iz kokpita vozila. Prema pisanju medija, robot doseže oko 12 metara vertikalno i u stanju je da nosi teške predmete teške oko 40 kilograma. Može biti opremljen drugim alatima koji pomažu u operacijama kao što su sečiva, motorna testera ili četke za farbanje. Predsednik kompanije Kazuaki Hasegava izjavio je da bi se mašina u budućnosti mogla koristiti za 'sve vrste operacija održavanja'.

Pogledaj sad
Planeta

MESI SE PRIDRUŽIO TIMU ARGENTINE: Pogledajte snimak treninga uoči polufinala KOPA Amerike

Fudbalska legenda Lionel Mesi pridružio se argentinskom timu na poslednjem treningu u ponedeljak u RBNI Training Faciliti u Hanoveru u Nju Džersiju, uoči polufinala Kopa Amerike 2024. protiv Kanade. Fudbalska ikona Lionel Mesi bio je prisutan na poslednjem treningu Argentine u ponedeljak u RBNI Training Faciliti u Hanoveru u Nju Džersiju, pripremajući se za dugo očekivani meč polufinala Kopa Amerike 2024. protiv Kanade. Ranije je selektor Argentine Lionel Skaloni izneo pozitivne vesti, potvrdivši da se Mesi potpuno oporavio od povrede tetive i da je spreman da nastupi u predstojećem ključnom meču. Argentina će u utorak igrati protiv Kanade.

Pogledaj sad
Planeta

MOSKVA DOČEKALA INDIJSKOG PREMIJERA: Uz sve počasti! Vojni orkestar dočekao Modija

Na snimku se vidi kako Modi izlazi iz svog aviona sa prvim potpredsednikom ruske vlade Denisom Manturovim, pre nego što je slušao muziku i posmatrao vojni marš. Indijski premijer razgovaraće sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Predviđeno je da njih dvoje razgovaraju o daljem razvoju odnosa dve zemlje, kao i o aktuelnim temama regionalne i međunarodne agende, kao i da prisustvuju nizu događaja u prestonici. Poseta će trajati od 8. do 9. jula. Modijev poslednji put u Rusiju bio je 2019. godine, kada je premijer prisustvovao Dalekoistočnom ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku. Premijer će na kraju posete otputovati u Austriju.

Pogledaj sad
Planeta

OŠTRE BEZBEDNOSNE MERE: Počinje 75 NATO samit u Vašingtonu

Na snimcima se vide ograde utvrđene oko kongresnog centra, koje su nadgledali policajci. Takođe su istaknuti transparenti i znakovi događaja, kao i natpisi sa uputstvima za obezbeđenje mesta održavanja. Lideri NATO-a sastaće se u Vašingtonu, na samitu povodom 75. godišnjice alijanse, koji će biti održan između 9. i 11. jula. Tokom tri dana, 32 NATO saveznika će se fokusirati na ključne teme, uključujući odvraćanje i odbranu, podršku Ukrajini i jačanje globalnog partnerstva. Osnivački ugovor NATO-a potpisan je u američkoj prestonici aprila 1949. godine, sa 12 zemalja članica.

Pogledaj sad

Još videa