x

IMA NEŠTO JAČE OD KORONE: Proslava Bogojavljenja u Rusiji i Litvaniji

Planeta

19. Jan 2021.

Danas pravoslavni vernici proslavljaju Bogojavljenje, jedan od 15 najvećih verskih praznika. U mnogim zemljama gde žive pravoslavci se tradicionalno uranja u ledenu vodu o čemu svedoče snimci iz Rusije i Letonije

Povezane vesti

Planeta

Igor Marojević dobitnik je nagrade Meša Selimović za roman "Ostaci sveta"

Igor Marojević 33. je dobitnik nagrade Meša Selimović, za roman "Ostaci sveta". Na stranicama "Večernjih novosti" danas je završeno glasanje Velikog žirija književnih kritičara za knjigu godine. Svoje izbore, kao i prošle godine, dalo je 60 istaknutih književnih znalaca i tumača, čiji su izbori praćeni sa velikom pažnjom. U protekle dve nedelje brojali su se glasovi i sa nestrpljenjem se očekivao rasplet. Danas je, tačno u podne, dodeljena ova velika nagrada.

Pogledaj sad

Još videa

Vesti

SRPSKA RUKA SPASA BOSNI: Vučić stigao u Sarajevo da uruči vakcine protiv kovida

Srbija je danas donirala BiH kontingent vakcina protiv virusa korona, koje je u Sarajevu uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na sarajevskom aerodromu Butmir, predsednika Srbije dočekali su predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i bošnjački član Predsedništva Šefik DŽaferović. Bilo je najavljeno da će dočekati kompletno Predsedništvo BIH, ali je izostalo prisustvo hrvatskog člana Željka Komšića.

Pogledaj sad