x

OBOREN GINISOV REKORD: Ovo je najmanja drvena kašika na svetu

Planeta

01. Sep 2023.

INDIJSKI MIKRO Šašikant Prajapati dospeo je na naslovne strane nakon što je dostigao novi Ginisov svetski rekord za pravljenje najmanje drvene kašike na svetu, veličine samo 1,6 milimetara.

Povezane vesti

Planeta

UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO: Muškarac pada sa 20 sprata

Jedan stanovnik Jekaterinburga pao je sa 20. sprata dok je pokušavao da pobegne iz zapaljenog stana kroz prozor, što se vidi na snimku snimljenom u utorak. Kako je saopštilo regionalno ministarstvo zdravlja, muškarac je preminuo od zadobijenih povreda. Lokalno tužilaštvo saopštilo je da je izbio požar u stanu na 21. spratu, u kome su bile dve osobe. Prema prvim izveštajima, jedan od njih je „pokušao da napusti prostoriju kroz prozor balkona, usled čega je pao na krov prodavnice koja se nalazi u prizemlju zgrade“. U regionalnom ministarstvu za vanredne situacije dodaju da je druga osoba uspešno spasena. Požar je u trenutku objavljivanja ugašen.

Pogledaj sad
Planeta

GENERALNA PROBA ZA PARADU POBEDE: Rusija pokazala naoružanje

Generalne probe za vojnu paradu povodom 79. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu održane su u utorak u ruskim Jekaterinburgu i Volgogradu, pokazujući preciznost i spremnost učesnika. Na snimcima sa događaja se vidi kako vojnici marširaju sa zastavama i transparentima u rukama, dok se vojna vozila kreću glavnim trgovima gradova. Mediji navode da je u probi u Volgogradu učestvovalo oko 2.300 ljudi, uključujući paradne ekipe iz gradskog vojnog garnizona, policajce, studente kadetskog korpusa i predstavnike sveruskog vojno-patriotskog pokreta „Junarmija“. U probi je učestvovalo oko 70 jedinica vojne opreme.

Pogledaj sad
Planeta

PROTESTANTI U IZRAELU: Požar na ulicama Tel Aviva

Požar gori na autoputu Aialon u Tel Avivu dok demonstranti blokiraju saobraćaj, traže dogovor o taocima. Na snimku se vidi kako demonstranti udaraju u bubnjeve i skandiraju dok drže plakate i transparente na prometnom putu, gde je postavljena i zapaljena lomača. Ranije tokom dana, letci su izbačeni iz vazduha, a izraelska vojska je uputila telefonske pozive u oblastima Rafe upozoravajući stanovnike da odu pre operacije „ograničenog obima“ koja pogađa oko 100.000 ljudi. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je više puta tvrdio da je predstojeća velika vojna ofanziva u gradu potrebna za poraz Hamasa

Pogledaj sad
Planeta

SI ĐINPING U PARIZU: Pogledajte kako je Makron dočekao kineskog predsednika

Francuski predsednik Emanuel Makron dočekao je u ponedeljak kineskog predsednika Si Đinpringa u Jelisejskoj palati u Parizu. Na snimku se vidi kako kineski lider, zajedno sa suprugom Peng Lijuan, stiže u Jelisejsku palatu i dočekuju ga Makron i njegova supruga Brižit, a potom i vojne počasti. Ranije tokom dana, Si je razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i francuskim liderom. Tokom suđenja, Makron je navodno rekao da je koordinacija sa Pekingom o velikim krizama „apsolutno odlučujuća“ i pozvao na „fer pravila“ u trgovinskim odnosima između Evrope i Kine.

Pogledaj sad
Planeta

ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Oružane snage Filipina, Sjedinjenih Država i Francuske izvele su zajedničku pomorsku vojnu vežbu u Zapadnom filipinskom moru u okviru ovogodišnjih vežbi Balikatan. Na snimku snimljenom u ponedeljak vidi se helikopter američke mornarice koji izvodi manevre leta pre nego što se ponovo spusti na palubu vojnog broda USS Somerset (LPD-25). Na snimku se takođe vidi filipinski vojnici koji izvode vežbe gađanja dok su na brodu. Balikatan je godišnji dvonedeljni događaj na kojem oružane snage SAD i Filipina pružaju vojnu obuku svom osoblju.

Pogledaj sad

Još videa