x

PRE TRI GODINE ZATVORENA JE "ŠTAJGA": Beogradska železnička stanica svedok istorije

Reportaže

05. Jul 2021.

PRE TRI GODINE ZATVORENA JE "ŠTAJGA": Beogradska železnička stanica svedok istorije

Povezane vesti

Reportaže

POŽAR NA KRITU: Desetine stanovnika primorane da se evakuišu

Na grčkom ostrvu Krit u subotu je besneo požar, koji je primorao desetine stanovnika iz četiri naselja da evakuišu to područje. Na snimku se vidi gust dim koji se diže u nebo dok je plamen zahvatio delove šumskog područja planine. Vatrogasci se takođe vide u okolini kako gase plamen i pokušavaju da obuzdaju požar. Požar je navodno izbio nakon što ga je podstakao jak vetar koji se na kraju proširio preko padina planinske šume na istoku primorskog grada Ierapetra. Vlasti su naredile evakuaciju Ahlija, Galinija, Agija Fotija i Mavrosa Kolimposa, računajući ukupno oko 300 stanovnika, pošto se vatra približavala nekim kućama.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

PROTESTANTI U IZRAELU: Požar na ulicama Tel Aviva

Požar gori na autoputu Aialon u Tel Avivu dok demonstranti blokiraju saobraćaj, traže dogovor o taocima. Na snimku se vidi kako demonstranti udaraju u bubnjeve i skandiraju dok drže plakate i transparente na prometnom putu, gde je postavljena i zapaljena lomača. Ranije tokom dana, letci su izbačeni iz vazduha, a izraelska vojska je uputila telefonske pozive u oblastima Rafe upozoravajući stanovnike da odu pre operacije „ograničenog obima“ koja pogađa oko 100.000 ljudi. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je više puta tvrdio da je predstojeća velika vojna ofanziva u gradu potrebna za poraz Hamasa

Pogledaj sad
Planeta

SI ĐINPING U PARIZU: Pogledajte kako je Markon dočekao kineskog predsednika

Francuski predsednik Emanuel Makron dočekao je u ponedeljak kineskog predsednika Si Đinpringa u Jelisejskoj palati u Parizu. Na snimku se vidi kako kineski lider, zajedno sa suprugom Peng Lijuan, stiže u Jelisejsku palatu i dočekuju ga Makron i njegova supruga Brižit, a potom i vojne počasti. Ranije tokom dana, Si je razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i francuskim liderom. Tokom suđenja, Makron je navodno rekao da je koordinacija sa Pekingom o velikim krizama „apsolutno odlučujuća“ i pozvao na „fer pravila“ u trgovinskim odnosima između Evrope i Kine.

Pogledaj sad