x

NAJVEĆE URBANO ZIMOVALIŠTE SOVA UTINA NA SVETU: Novembar je u Kikindi – Sovembar

Reportaže

01. Nov 2022.

Kikinda je najveće urbano zimovalište sova utina na planeti. Zbog toga je ovaj mesec posvećen njima. Novembar se u Kikindi zove sovembar.

Povezane vesti

Reportaže

POŽAR NA KRITU: Desetine stanovnika primorane da se evakuišu

Na grčkom ostrvu Krit u subotu je besneo požar, koji je primorao desetine stanovnika iz četiri naselja da evakuišu to područje. Na snimku se vidi gust dim koji se diže u nebo dok je plamen zahvatio delove šumskog područja planine. Vatrogasci se takođe vide u okolini kako gase plamen i pokušavaju da obuzdaju požar. Požar je navodno izbio nakon što ga je podstakao jak vetar koji se na kraju proširio preko padina planinske šume na istoku primorskog grada Ierapetra. Vlasti su naredile evakuaciju Ahlija, Galinija, Agija Fotija i Mavrosa Kolimposa, računajući ukupno oko 300 stanovnika, pošto se vatra približavala nekim kućama.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

IZRAELSKI NAPAD: izraelska vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA) izvestila je da je izraelski vazdušni napad pogodio selo Alma al Šaab u Tiru, na jugu Libana, u četvrtak, nanevši značajnu štetu toj oblasti. Na snimku se vidi gust dim koji se diže iz sela dok izraelski ratni avioni lete iznad tog područja. Pored toga, Privremene snage Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) su viđene stacionirane u blizini graničnih područja dok su tenzije između Libana i Izraela eskalirali. Izveštaji libanskih medija ukazuju da je gađano područje između Alma al-Šaba i susedne Nakure. Izraelska vojska je saopštila da su borbeni avioni ID udarili na infrastrukturu Hezbolaha

Pogledaj sad