x

Najzanimljiviji detalji iz prvog poluvremena utakmice Crvena zvezda - Metalac

Sport

16. Dec 2020.

Najzanimljiviji detalji iz prvog poluvremena utakmice Crvena zvezda - Metalac

Povezane vesti

Još videa

Planeta

PROJEKTIL RUŠI ZGRADU: Pogledajte šta su snimile sigurnosne kamere u Belgorodu

kamera je snimila trenutak kada je stambena zgrada pogođena i srušena u Belgorodu usred izveštaja o granatiranju grada na granici sa Ukrajinom. Snimak, snimljen u nedelju, prikazuje eksploziju u dvorištu usled delimičnog urušavanja ulaznog dela zgrade i stuba dima koji se diže. Regionalni guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov javio je putem svog Telegram kanala da je u incidentu povređeno 19 osoba, uključujući dvoje dece. Nakon lečenja, šest osoba je otpušteno na ambulantno lečenje.

Pogledaj sad
Planeta

SUNČEVI MAGNETNI TALASI: Pogledajte efekat koji se stvara prilikom elektromagnentih talasa

Živopisni prikaz svetla i zvezda, stvoren ogromnom geomagnetnom olujom, mogao se videti kao potoci severnog svetla koji se u petak probijaju nebom Grinvila u Severnoj Karolini. Snimak beleži očaravajuća ružičasta i safirna svetla preko zvezdanog neba. Ozbiljnu geomagnetnu oluju primetio je i najavio Centar za predviđanje vremenskih prilika Nacionalne administracije za okeane i atmosferu SAD u četvrtak, uz upozorenja o mogućim poremećajima u komunikaciji i aplikacijama za praćenje. Ovo je zauzvrat postala šansa za stanovnike da budu svedoci severnog svetla u nižim regionima, jer će stanje trajati do nedelje.

Pogledaj sad
Planeta

RUSKA ARTILJERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, jedinica MLRS je poremetila rotaciju pešadije ukrajinske vojske na desnoj obali i ostrvima u delti reke Dnjepar, što je dovelo do oštećenja preko 10 vojnika i dva kamioneta. U trenutku objavljivanja, ukrajinska strana nije komentarisala izjave ruskog Ministarstva odbrane o udaru na njihove jedinice. U međuvremenu, Generalštab ukrajinske vojske saopštio je u petak da Oružane snage Rusije „ne odustaju od namere da izbace naše jedinice sa mostobrana na levoj obali Dnjepra“

Pogledaj sad
Planeta

ELON MASK LANSIRA RAKETU: Pogledajte još jednu u nizu od 49 lansiranih ove godine

Raketa SpaceKs Falcon 9 lansirana je u nedelju iz Space Launch Compleka 40 (SLC-40) na Stanici svemirskih snaga Cape Canaveral na Floridi, sa misijom da dovede 23 Starlink satelita u nisku orbitu Zemlje. Snimak pokazuje trenutak kada je raketa-nosač poletela u nebo sa SpaceKs-a Elona Maska rano ujutru. Misija označena kao Starlink 6-58 doneće satelite druge generacije, dostižući ukupan broj od 5.999 Starlink satelita u orbiti. Sateliti su dizajnirani da međusobno prenose podatke u svemiru, omogućavajući im da ponude internet usluge širom sveta. Misija Starlink 6-58 je 34. lansiranje Starlink satelita ove godine i 49. let rakete Falcon 9 u 2024.

Pogledaj sad