x

UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO: Probušen do srži! Hinduistički poklonici proslavljaju božanstvo

Zanimljivosti

26. Mar 2024.

Hiljade Indijaca i hinduističkih poklonika okupilo se u ponedeljak u Kalapetu u oblasti hrama Shri Bala Murugan da proslavi tradicionalni godišnji festival Panguni Uthiram sa tradicijom koja izgleda bolno. Na snimcima se vidi kako poklonici probijaju svoja tela kukama pre nego što ih kranovi nose ulicama u okviru tradicionalne parade.

Povezane vesti

Zanimljivosti

RUSKA VEŽBA: Vežbe sa raketnim sistemom Jars održavaju se u Irkutskoj oblasti Rusije

Trupe ruskih strateških raketnih snaga održale su u Irkutsku zajedničke komandno-štabne vežbe sa mobilnim kopnenim raketnim sistemom Jars, na snimku objavljenom u ponedeljak. Na snimku se takođe vidi kako vojnici izvode manevre, uvežbavaju sukobe sa simuliranom „diverzantskom i izviđačkom“ grupom i lansiraju bespilotne letelice. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u vežbi je učestvovalo više od 3.000 vojnika i oko 300 jedinica tehnike. Ministarstvo je dodalo da su vežbe pokazale „visok nivo“ borbene obuke formacije Irkutsk i da su pomogle da se poboljša nivo obuke i kohezije unutar jedinica.

Pogledaj sad
Zanimljivosti

RUSKI SURF NA LEDU: Kako su ruski surferi ukrali santu leda

Surf na ledu! Preko 200 surfera započelo je SURF sezonu otmicom ledene sante u ruskom Vladivostoku. Prema gradskim vlastima, nekoliko desetina ljudi je sinhronizovalo veslanje u 10.30, zbog čega se ledena ploča polako udaljila od obale. Za sat vremena prešli su nekoliko stotina metara od obale. Od 2016. je tradicija da surferi u Vladivostoku 'otimaju' ledene površine.

Pogledaj sad

Još videa