x

RUSKA AVIJACIJA NA DELU: Objavljeni snimci prikazuju pilote kako dižu avione Su-25 u vazduh

Zanimljivosti

01. Apr 2024.

Pripadnici ruskog vazduhoplovstva snimljeni su na snimku kako izvode manevre u zoni borbenih dejstava, saopštilo je u nedelju rusko Ministarstvo odbrane. Ministarstvo je tvrdilo da su manevri poremetili rotaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u pravcu Severodonjeck

Povezane vesti

Zanimljivosti

RUSKA VEŽBA: Vežbe sa raketnim sistemom Jars održavaju se u Irkutskoj oblasti Rusije

Trupe ruskih strateških raketnih snaga održale su u Irkutsku zajedničke komandno-štabne vežbe sa mobilnim kopnenim raketnim sistemom Jars, na snimku objavljenom u ponedeljak. Na snimku se takođe vidi kako vojnici izvode manevre, uvežbavaju sukobe sa simuliranom „diverzantskom i izviđačkom“ grupom i lansiraju bespilotne letelice. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u vežbi je učestvovalo više od 3.000 vojnika i oko 300 jedinica tehnike. Ministarstvo je dodalo da su vežbe pokazale „visok nivo“ borbene obuke formacije Irkutsk i da su pomogle da se poboljša nivo obuke i kohezije unutar jedinica.

Pogledaj sad
Zanimljivosti

RUSKI SURF NA LEDU: Kako su ruski surferi ukrali santu leda

Surf na ledu! Preko 200 surfera započelo je SURF sezonu otmicom ledene sante u ruskom Vladivostoku. Prema gradskim vlastima, nekoliko desetina ljudi je sinhronizovalo veslanje u 10.30, zbog čega se ledena ploča polako udaljila od obale. Za sat vremena prešli su nekoliko stotina metara od obale. Od 2016. je tradicija da surferi u Vladivostoku 'otimaju' ledene površine.

Pogledaj sad

Još videa