x

BIKOVI PONOVO JURE ULICAMA: Počeo festival San Fermin u Španiji

Zanimljivosti

07. Jul 2023.

Ova manifestacija, koja se obeležava od 1910. godine, uključuje događaj gde grupa bikova juri učesnike ulicama grada, dok ih publika bodri

Povezane vesti

Zanimljivosti

RUSKA VEŽBA: Vežbe sa raketnim sistemom Jars održavaju se u Irkutskoj oblasti Rusije

Trupe ruskih strateških raketnih snaga održale su u Irkutsku zajedničke komandno-štabne vežbe sa mobilnim kopnenim raketnim sistemom Jars, na snimku objavljenom u ponedeljak. Na snimku se takođe vidi kako vojnici izvode manevre, uvežbavaju sukobe sa simuliranom „diverzantskom i izviđačkom“ grupom i lansiraju bespilotne letelice. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u vežbi je učestvovalo više od 3.000 vojnika i oko 300 jedinica tehnike. Ministarstvo je dodalo da su vežbe pokazale „visok nivo“ borbene obuke formacije Irkutsk i da su pomogle da se poboljša nivo obuke i kohezije unutar jedinica.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Oružane snage Filipina, Sjedinjenih Država i Francuske izvele su zajedničku pomorsku vojnu vežbu u Zapadnom filipinskom moru u okviru ovogodišnjih vežbi Balikatan. Na snimku snimljenom u ponedeljak vidi se helikopter američke mornarice koji izvodi manevre leta pre nego što se ponovo spusti na palubu vojnog broda USS Somerset (LPD-25). Na snimku se takođe vidi filipinski vojnici koji izvode vežbe gađanja dok su na brodu. Balikatan je godišnji dvonedeljni događaj na kojem oružane snage SAD i Filipina pružaju vojnu obuku svom osoblju.

Pogledaj sad
Planeta

DVORAC HARIJA POTERA U PLAMENU: Pogodjen u navodnom vazdušnom napadu na Odesu

Nekoliko ljudi je navodno ubijeno, a desetine povređene nakon navodnog vazdušnog napada na prijemnu kuću Međunarodnog humanističkog univerziteta, takođe poznatu kao „Dvorac Harija Potera“, među meštanima u Odesi. Na snimcima se vidi zgrada koja gori, dok hitne službe još rade na mestu napada, a ukupan broj povređenih je već dostigao 32, prenose mediji. Na snimku se takođe vide udarni krateri, kao i oštećeni automobil u blizini univerziteta. Zvanično nazvana Prijemna kuća Međunarodnog humanističkog univerziteta, služila je i kao rezidencija 69-godišnjeg Sergeja Kivalova, ukrajinskog političara i bivšeg poslanika parlamenta Ukrajine.

Pogledaj sad